Cursuri formare medicală creditate EMC

Stimata doamna doctor / Stimate domnule doctor,

Va invitam sa va inscrieti in proiectul „Lupta pentru viata! Imbunatatirea competentelor personalului medical din serviciile de urgenta in domeniile: boli cardiovasculare, cancer, diabet zaharat si boli endocrine” implementat de catre Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti in parteneriat cu Asociatia PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabila.  

Pentru 340 medici (chirurgi, anestezisti, oncologi, radioterapeuti, anatomopatologi, radiologi, ginecologi si inclusiv medici rezidenti etc.), se vor furniza cursuri de formare profesionala EMC avand urmatoarele tematici:

1. Tehnici chirurgicale in chirurgia minim invaziva abdominala
2. Laparoscopia in urgențele abdominale non-traumatice
3. Stabilirea indicatiei de tratament chirurgical versus non-chirurgical la pacientul critic cu co-morbiditati cardiovasculare
4. Abordul chirurgical minim invaziv la pacientul cu afectiuni respiratorii
5. Abdomenul acut chirurgical la pacientul diabetic abordat laparoscopic

Pentru 60 de medici de familie se vor furniza cursuri de formare profesionala EMC avand tematica „Identificarea pacientilor cu potential chirurgical iminent in practica medicala curenta a medicilor de familie”.  

Cursurile sunt gratuite si vor fi certificate cu credite EMC iar fiecare curs / modul va avea o durata de:

– 20 ore / grupa (maxim 25 persoane) pentru sesiunea teoretica desfasurata in mediul online si
– 20 ore / grupa (maxim 25 persoane) pentru sesiunea practica, constand in simulari clinice, in cadrul Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti.

 Beneficiile Dvs. constau in:
 • Certificate creditate cu puncte EMC;
 • Diplome de participare in cadrul proiectului;
 • Asigurarea costurilor de transport, cazare si hrana pentru simularile clinice in cadrul Spitalul Clinic de Urgenta Bucuresti.
 • Kit curs – medici: e-book reader cu suport si materiale curs,  set special de sutura chirurgicala (chirurgie laparoscopica);
ECHIPAMENTE MEDICALE
 • Turn laparoscopie cu sistem video HD si imagistica laser si set instrumentar tehnici de baza – ce include seturi instrumente de chirurgie laparoscopica si troliu mobil unitati endoscopice;
 • Masa de operatie radiotransparenta cu accesorii pentru chirurgia generala.

***Echipamentele medicale vor fi utilizate in simularile clinice.

 Conditii de eligibilitate in vederea inscrierii conditii cumulative:

– Medici angajati intr-o institutie publica care ofera servicii medicale/ de sanatate (spital/ institut/ institutie medicala), astfel ca NU sunt eligibili medicii angajati in institutii private.
– Medicii trebuie sa activeze in domeniile: boli cardiovasculare, cancer, diabet zaharat, boli endocrine  (domeniile mentionate vor reiesi din adeverinta de salariat – model atasat).
– Medicii de familie trebuie să fie în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate, implicat și în furnizarea de servicii medicale în domeniile prioritare mentionate anterior.
– Medicii trebuie sa nu fi participat deja la un curs finantat prin POCU axa 4.8, cu o tema asemanatoare temei alese din proiectul nostru sau care a vizat unul dintre domeniile proiectului nostru.
– Grupul tinta vizeaza medici chirurgi, anesteziști, oncologi, radioterapeuți, anatomopatologi, radiologi, ginecologi si inclusiv medici rezidenți etc.

Participantii se pot inscrie doar la un singur modul din cele 6 de mai jos:

 1. Modulul: Tehnici chirurgicale in chirurgia minim invaziva abdominala – CLICK AICI PENTRU INSCRIERE
 2. Modulul: Abdomenul acut chirurgical la pacientul diabetic abordat laparoscopic – CLICK AICI PENTRU INSCRIERE
 3. Modulul: Laparoscopia in urgențele abdominale non-traumatice – CLICK AICI PENTRU INSCRIERE
 4. Modulul: Stabilirea indicatiei de tratament chirurgical versus non-chirurgical la pacientul critic cu co-morbiditati cardio-vasculare – CLICK AICI PENTRU INSCRIERE
 5. Modulul: Abordul chirurgical minim invaziv la pacientul cu afectiuni respiratorii – CLICK AICI PENTRU INSCRIERE
 6. Modulul: Identificarea pacientilor cu potential chirurgical iminent in practica medicala curenta a medicilor de familie – CLICK AICI PENTRU INSCRIERE
Toate informatiile necesare gasiti pe pagina: https://conferintemedicale.ro/events/lupta-pentru-viata-imbunatatirea-competentelor-personalului-medical-din-serviciile-de-urgenta-in-domeniile-boli-cardiovasculare-cancer-diabet-zaharat-si-boli-endocrine/

Va multumim si stam la dispozitie pentru detalii suplimentare.

Va stam la dispozitie pentru detalii suplimentare
email: office@conferintemedicale.ro
telefon: 0723 357 889